Vinkki. Mailchimp -monipuolinen mainosalusta

  • tehnyt

Jos on joku, joka ei ole vielä kuullut Mailchimpistä, tässä vinkki ilmaisesta mainostyökalusta. Olen muutamille asiakkaille tehnyt tällä uutiskirjeitä ja hyvin on toiminut. Monipuolinen analytiikka ja helppo tuoda kontakteja excelillä.

Mailchimp on uutiskirjealusta, sillä voi tehdä laskeutumissivuja ja paljon muuta. Ja mikä mukavinta, 2000 sähköpostiin asti se on ilmainen.

Tässä minun testi -laskeutumissivu

Laskeutumissivu -esimerkki

Ja Canvassa saa vietyä sinne kuvia ja grafiikkaa. Eli kampanjoiden teko on tehty melko helpoksi. Valmiit pohjat riittävät peruskäyttöön. Niillä saa ihan siistejä, kun jaksaa paneutua.

Tässä on koodina upotettu Mailchimp -uutiskirjeen tilauslomake

Tilaa uutiskirjeeni

* indicates required

Minun oli tarkoitus tehdä opas tästä, mutta kun olin saanut print screen -kuvat tehtyä, Mailchimp vaihtoi näkymää ja tein ihan turhaa. En sitten viitsinytkään alkaa uudelleen. Mutta kirjautuminen on helppoa ja toiminnolla ’Luo uusi kampanja’ saa tehtyä uutiskirjeen, lomakkeen, laskeutumissivun jne. Kontakteja voi tuoda excelillä tai ihan copy-pastella. Ja analytiikkakin seuraa klikkauksia ja vierailuja.

Lisäksi Mailchipin saa yhdistettyä sivuille tai verkkokauppaan ja tehdä esimerkiksi uutiskirjelomakkeen pop-uppina. Se tehtiin koodilla <head></head> väliin. Mailchimpissä piti todentaa omistavansa sivun/kaupan, luoda pop up ja yhdistää koodin laittamisen jälkeen sivu. Kuponkikoodit pitäisi myös saada siirrettyä kätevästi. Varmasti paljon muutakin, kokoajan tulee uutta.

Pieneen asiakasmäärään tämä ilmainen versio on loistava. Ei hurjan kallis, jos haluaa isomman. 9,99 dollaria ja 50 000 kontaktia.

Mailchimpissä on myös ohjevideoita, jotka auttavat. Niillä voi ihan hyvin aloittaa, jos haluaa itse tehdä.