Siirry suoraan sisältöön

Kevytyrittäjyyteni?

  • tehnyt

Käytän Ukko.fi -palvelua laskuttaessani lyhytkestoisia töitä, toimin silloin kevytyrittäjänä.

Kevytyrittäjyys on työmuoto, jossa voit toimia yrittäjämäisesti ilman y-tunnusta ja toiminimeä. Kevytyrittäjäpalvelua käytettäessä he laskuttavat ja itse toimit kuin yksityishenkilönä, jolle palvelun kautta maksetaan palkkaa.


TYONTEKIJOITA.FI
-Ukko.fi:n markkinoinrisivu Ukon kautta laskuttaville


Kevytyrittäjyys on kätevää silloin, kun töitä on satunnaisesti ja laskutettavaa vähän. Kevytyrittäjä ei ole myöskään kirjanpitovelvollinen, juoksevia kuluja ei ole. Laskuttaa voi millä hinnalla haluaa.

Jos laskutettava nousee yli 7 958,99 €/vuosi, maksat myös YEL -maksua. Niistä joutuu huolehtimaan itse, toki Ukon palvelun kautta. Alvit menevät automaattisesti kevytyrittäjänä ilman rajoja. Yrittäjänä on ollut raja 10 000€, jonka jälkeen on alv -velvollinen. Ukko.fi palvelussa veloitetaan alvit aina. Ja kun ukko.fi maksaa palkkaa, siitä menevät kaikki palkkakulut kuten normaalissa työssäkin ja vero oman veroprosentin mukaan. He ottavat 5%+2% palkkiota palvelun käytöstä.

Ukko.fi palvelussa on kaikenlaisia kursseja ja oppaita, joista voi aloittava kevytyrittäjä opetella myyntiä, hinnoittelua jne. Lisäksi siellä on ilmainen sivusto, johon on koottu ukko.fi -palvelun työntekijöitä.


PALKKALASKURI
-testaa Ukko.fi -laskuria ja laske kuinka paljon voisit laskuttaa ja saada palkkaa


Miksi kevytyrittäjäksi?

Itselläni ei ole niin paljon työtä yrittäjänä, jotta se olisi kannattavaa alv:n, yel:n ym. jälkeen. Tällöin paras on ollut kevytyrittäjyys. Ukko.fi -palvelu on ollut helppo, tallennetaan asiakkiden laskutustiedot, kirjoitetaan lasku ja lähetys. Ukko.fi ilmoittaa palvelun tapahtumista, kuten koska lasku on maksettu, onko joku myöhässä, maksaa verot ja palkkakulut ja pitää kursseja. Palvelussa voi itse määrittää palkanmaksupäivän. Myös tiimi laskutus on mahdollista. Heillä on myös ilmainen perintä, jos lasku on myöhässä.

Omien laskujen tuonti palveluun ei onnistu kuten esim. Op -kevytyrittäjässä. Op -kevytyrittäjälle luodaan toki y-tunnus ja silloin on kirjanpitovelvollinen, jolloin tällainen palvelu on tarpeen.

Olen kokenut, että ukko.fi asiakaspalvelu on nopeahko ja palvelu toimii hyvin ainakin näin vähäisellä laskutuksella. Ja tietenkin helppo ilman paperisotaa, sopii työstä asiakkaan kanssa, tekee työn ja kirjoittaa laskun. Itse vielä varmistan asiakkaalta, että lasku on saapunut heille.

Entä kevytyrittäjyys työttömänä?

Itse TE-palvelun kanssa aikani kikkailessa erilaisten dokumenttien kanssa, he hyväksyivät, että kevytyrittäjyyteni on sivutoimista. Tällöin työprojekti ei saa ylittää kahta viikkoa kuukaudessa, muuten on päätoiminen yrittäjä. Itse tein selvityksen, että työmääräni on alle sen ja satunnaista, jolloin sain päätöksen, että voin hakea työttömyysturvaa. Saan työttömyysturvaa Kelasta, jonne TE -keskus lähetti päätöksen ja saan siis sovellettavaa päivärahaa. Niin, koska en kuulu mihinkään liittoon.

TE-keskuksen käsittely vei tasan kuukauden + Kelan päätökset, ettei ihan nopeaa ollut. Lisäksi työttömyysturvan maksussa menee noin viikko, koska käsittelevät erikseen, vaikkei olisikaan työtunteja ollenkaan hakujaksossa.

Tällä mennään tällä hetkellä. Tulevaisuudessa ehkä muuta. Pääasia, että työttömänä on kuitenkin jotakin järkevää tekemistä, en pystyisi olemaan toimettomana vaikka toki opettelen kaikenlaista, mutta silti asiakaskontaktit, suunnitelmat ja oikeat tekemiset ovat parasta.

Avaa WhatsApp
Kuinka voin auttaa?
Hei
Kuinka voin auttaa? Kysy rohkeasti