
Testasin ensikerran tekoälyä Adobe Firefly tekoälyohjelmalla yli vuosi sitten. Adobe on kuitenkin maksullinen. Tässä esittelen ilmaisia kuvatekoälyohjelmia, joita testasin myös. Lopussa on myös linkit muista ilmaisista tekoälyohjelmista, joita voi kokeilla mm. tekstin luomisessa.
Kirjoitin yksinkertaisuudessaan suomeksi: ”Musta kissa, jolla valkoinen rinta, istuu penkillä. Penkin vieressä koivu, jonka oksalla lintu. Kissa katsoo lintua. Lyijykynäpiirros.”
Kuvaa en ole muokannut mitenkään, vaan se on suoraan tekoälyn luoma. Ei aivan huono. Ihan hyvä kun tarvitsee nopeasti kuvitusta.
ILMAISIA TEKOÄLYGENERAATTOREITA
21.10-27.10.2024
Näillä tekoälyohjelmilla voi ilmaiseksi (osalla kokeilu on ilmaista ) luoda nopeasti julkaisuihin kuvia.
VINKKI: Jos tekoälyn tuottamat kuvat eivät vastaa odotuksia suomenkielisillä kuvauksilla, kannattaa kokeilla englanninkielisiä kuvauksia. Monet tekoälymallit toimivat tarkemmin englanniksi, mikä voi parantaa lopputulosta. Voit pyytää kuvaustekstikäännöksiä esimerkiksi: https://openai.com/chatgpt/overview/
Ps. Tarkista tekijänoikeudet ja lisenssit ennekuin käytät tekoälyn luomia kuvia kaupallisesti
Open Art



Microsoft Designer
https://designer.microsoft.com/image-creator



Dream Lab
https://www.canva.com/dream-lab




Ja ”pakollinen” varoitusteksti, jonka loi ChatGPT:
Voit käyttää tekoälyn luomia kuvia kaupallisesti, mutta sinun tulee ottaa huomioon tekijänoikeudet, käyttöehdot ja mahdolliset juridiset rajoitukset. Esimerkiksi OpenAI:n tekoälytyökaluilla (kuten DALL·E) luotuja kuvia voi käyttää kaupallisesti ilman lisämaksua, mutta käyttöön voi liittyä ehtoja, kuten OpenAI:n mainitseminen ja kielto luoda kuvia, jotka muistuttavat tunnettuja brändejä tai henkilöitä.
Eri tekoälyohjelmilla voi olla omat lisenssiehtonsa, joten on tärkeää perehtyä niiden käyttöoikeuksiin ennen kaupallista käyttöä. Tarkista aina palveluntarjoajan ajantasaiset käyttöehdot varmistaaksesi, että käytät kuvia laillisesti ja eettisesti.
Muut ilmaiset tekoälyohjelmat, joita voit kokeilla
Tekoäly on kehittynyt valtavasti viime vuosina, ja nykyään on tarjolla monia ilmaisia tekoälytyökaluja, joita voi kokeilla eri tarkoituksiin. Olipa kyseessä kirjoittaminen, kuvankäsittely, koodaus tai puheentunnistus, on olemassa käyttäjäystävällisiä vaihtoehtoja, joita voi testata ilman suuria investointeja.
Tässä muutamia tekoälyohjelmia:
ChatGPT on OpenAI:n kehittämä kehittynyt tekoälyavustaja, joka voi auttaa kirjoittamisessa, ideoinnissa ja tiedonhaussa. Se on erinomainen työkalu tekstintuottamiseen ja keskusteluun.
Rytr on tekoälyllä varustettu kirjoitustyökalu, joka auttaa luomaan SEO-optimoitua sisältöä nopeasti ja tehokkaasti. Se sopii erityisesti bloggaajille ja markkinoijille.
Claude.ai on tekoälypohjainen avustaja, joka toimii samankaltaisesti kuin ChatGPT ja voi auttaa kirjoittamisessa, koodaamisessa ja analysoinnissa.
ElevenLabs on edistynyt puheentunnistukseen ja -syntetisointiin perustuva tekoälytyökalu, joka mahdollistaa luonnollisen äänen luomisen eri kielillä.